Over ons

0
Jaar
De gezelligste familie strandtent van Noordwijk!

Het ontstaan

Strandpaviljoen J. van Roon is in 1992 gestart
door Jaap en Coby van Roon.

 

1960’s

Jaap begon in de jaren ‘60 als badman bij Huis ter Duinbad. Hier werkt hij de zomermaanden, wat hij afwisselde met werkzaamheden in de bouw in de wintermaanden.  

1976

In 1976 verruilt hij het Huis ter Duinbad in voor het Oranjebad aan de Koningin Wilhelminaboulevard. Hier bouwt hij in de loop der jaren een grote kennissenkring op. Wanneer er in het begin van de jaren 90 grote financiële problemen ontstaan bij de Maatschappij Zeebad, besluit de gemeente Noordwijk tot privatisering over te gaan.

Eén van de voorwaarden was dat verpachting alleen werd toegestaan aan horecagelegenheden en logiesverstrekkende bedrijven.

1977

Gerard, de zoon van Jaap en Coby, is het hier niet mee eens en neemt het voor zijn ouders op. Coby draaide immers ook al jaren mee in het consumptie gedeelte van Oranjebad en Jaap was inmiddels al jarenlang vaste badman. Gerard overtuigde met zijn woorden de gemeenteraad van Noordwijk en in 1991 werden twee strandpaviljoens toegewezen aan particulieren. Zo ontstond strandpaviljoen J. van Roon, de J van Jaap van Roon. 

1992 – een écht familiebedrijf

Jaap, Coby en ook Gerard draaien vanaf 1992 het strandpaviljoen. Later beginnen ook dochter Anneke en schoonzoon John mee te werken aan het inmiddels heuse familiebedrijf. John neemt uiteindelijk zelfs ontslag bij zijn eigen werkgever, wanneer Jaap knieklachten krijgt en zijn werk niet meer volledig  kan uitoefenen.  Inmiddels zijn ook de kinderen van John en Anneke opgegroeid op het strand en wordt het Luuk, Koen en Femke met de paplepel ingegoten. Alle facetten van het vak wordt hen geleerd, zodat ook de derde generatie zich uiteindelijk kan toevoegen aan het bedrijf. Zo kan de eerste generatie het met de jaren wat langzamer aan doen.

In memoriam

2019

In 2019 hebben wij na een heel kort ziekbed met veel verdriet afscheid moeten nemen van (o)pa Jaap.

Het strandseizoen van 2019 is een zwarte bladzijde in ons bestaan. Jaap kwam de laatste jaren nog iedere dag om een bakkie koffie en om met trots even naar zijn  schoonzoon en (klein)kinderen te kijken. En met wederzijdse trots hijsen wij nog iedere dag de Jaap van Roon vlaggen van ons paviljoen.

2022

Hoera! Ons 30 jarige jubileum hebben wij met elkaar mogen vieren. In het kader hiervan hebben wij voor een vernieuwde huisstijl gekozen. Onze grafisch ontwerper Ricardo heeft ons logo van Jaap in zijn strandstoel naar anno 2022 gebracht. Het nieuwe logo en de vernieuwde huisstijl is doorgevoerd in o.a. onze bedrijfskleding, vlaggen, menukaarten, bestekzakjes, onze website en onze socials.